Geroosterde groenten

Ovengroentjes 😍 een echte delicatesse!🔥 Ik vind het heerlijk hoe al die smaken bij elkaar komen en het is bovendien ook heel gezond!🤤💪🏼 Ovengroentjes zijn altijd een goed idee en dit keer bakte ik er een notenburger bij, zo lekker!🤤


Ingrediënten

1 pastinaak

3 wortelen

1 kleine courgette

100 ml olijfolie

2 teentjes look

1 kleine sjalot

Rozemarijn

Oregano

Paprikapoeder

Peper en zout

Bereiding

  1. Schrob de groenten schoon. Verwijder de uiteinden en schil ze eventueel. (Ik liet ze ongeschild)

  2. Snij de sjalot fijn. Plet de look grof. Snij de andere groenten in stukken van ongeveer dezelfde grootte. Hoe groter, hoe langer in de oven.

  3. Meng de olijfolie met peper en zout, paprikapoeder, oregano en rozemarijn, afhankelijk van je eigen voorkeuren.

  4. Doe de groenten, look, ajuin (en eventueel aardappelen) in een grote ovenschotel. Zorg dat ze zoveel mogelijk naast elkaar liggen. Meng met de olijfolie.

  5. Verwarm de oven voor op 180°C.

  6. Rooster de groenten in de voorverwarmde oven. Afhankelijk van de grootte en soort van de groenten duurt het 30 tot 45 minuten.

  7. Haal uit de oven en serveer met een lekkere groenten- of notenburger, of wat je maar wil 🤤


Maakte je dit gerechtje klaar?

Tag @kourgette.be op instagram en gebruik de hashtag #kourgette

Altijd leuk om jullie te volgen in jullie vegan journey 😄❤️

(tenzij je profiel op privé staat 🙈)

© 2020 by Kourgette - plantaardig foodblogger