Gegrilde courgette, champignonsaus en krokante kipstuckjes


Benodigdheden

(2 personen)


1 courgette

250g verse champignons

1 pakje kipstuckjes (vegetarische slager)

3 eetlepels bloem

olijfolie

peper, zout, muskaatnoot, kippenkruiden

300 ml amandelmelk

scheut plantaardige room (alpro)


Bereiding

  1. Snij de courgette in schijven van een goede centimeter dik. Strooi er een snuif peper en zout overheen en gril ze op de grillpan (of tussen de tostimachine). Grillen tot je "buine lijntjes" ziet verschijnen, ongeveer een kleine 5 minuten.

  2. Snij de champignons in 4 en stoof ze in een pannetje in een scheutje olijfolie (met het deksel erop) Zo stomen ze gaar. Zet dit even opzij.

  3. Verhit 3 el olijfolie in een ander pannetje en meng er de bloem door tot je een soort van cumble bekomt. Dit is een kwestie van buikgevoel, soms moet je nog een 4de lepel bloem gebruiken.

  4. Voeg er beetje bij beetje de speltmelk aan toe, telkens goed mengen en op temperatuur laten komen. De saus dikt door op te warmen.

  5. Breng op smaak met een snuif peper, zout en muskaatnoot en voeg er ook een scheut alpro room aan toe.

  6. Meng er de champignons onder, samen met het vocht die ze intussen losgelaten hebben. Dit geeft nog extra smaak aan je saus.

  7. Bak de kipstuckjes krokant in een hetepan en voeg er peper, zout en kippenkruiden aan toe.

  8. Smakelijk!


Maakte je dit gerechtje klaar?

Tag @kourgette.be op instagram en gebruik de hashtag #kourgette

Altijd leuk om jullie te volgen in jullie vegan journey 😄❤️

(tenzij je profiel op privé staat 🙈)

© 2020 by Kourgette - plantaardig foodblogger