Frisse falafelsalade met hummus

Mmmm falafel én groentehacks IN ÉÉN GERECHT 🤤💚 deze frisse falafelsalde is snel klaar, is heel voedzaam en is een perfecte aanloop naar de zomer 🥰🔥 of ben ik nu te snel?🙈🙌 Bovendien is dit gerechtje arm aan snelle koolhydraten! Again, hoera voor groentehacks!!🙏😍

Ingrediënten

(2 personen)

Gespoelde sla

1/2 bloemkool

1 tomaat

1/2 komkommer

Een blikje mais

Een pakje falafelballetjes

Basishummus:

350gr kikkererwten (blikje)

1/2 citroen

1 teentje knoflook

1el tahin sesmapasta

Snuifje zout

5el water

1el olijfolie

1tl paprikapoeder

Bereiding

  1. We beginnen met de hummus. Spoel de kikkererwten af onder koud stromend water en laat uitlekken. Pers de halve citroen uit en snijd de knoflook fijn.

  2. Doe de kikkererwten in een hoge beker, voeg het citroensap, de knoflook, tahin, het zout, paprikapoeder en het water toe en pureer met de staafmixer tot een gladde hummus.

  3. Schep de hummus in een kom. Besprenkel met de olijfolie. De hummus is klaar.

  4. De bloemkoolrijst maken we simpelweg door de bloemkool te raspen. Bak dit in een hete pan met een snuifje peper en zout gedurende 5 minuten. Geregeld omroeren. Zet opzij en laat afkoelen.

  5. Bak de falafelballetjes in een hete pan volgens de instructies op de verpakking. Snij de tomaat en komkommer fijn en meng onder de bloemkoolrijst. Voeg nu alles samen tot een mooie salade 😄 klaar is kees!

Maakte je dit gerechtje klaar?

Tag @kourgette.be op instagram en gebruik de hashtag #kourgette

Altijd leuk om jullie te volgen in jullie vegan journey 😄❤️

© 2020 by Kourgette - plantaardig foodblogger