Falafel burger

Falafel is een traditioneel gerecht, dat al vegan was nog voor het woord bestond 😍 Oh, die heerlijke kikkererwt 🤤 Daar kan je nu écht alle kanten mee uit! 🔥 In dit receptje maakte ik er falafelburgertjes mee🌱❤️ Lekker en héél gezond 🙏 Leuk hoe de kruiden en specerijen zorgen voor karakter 🤓


Ingrediënten

(10 kleine burgertjes)


300 g gedroogde kikkererwten

1 kleine ui

3 teentjes knoflook

2 el (verse) peterselie

2 el sesamzaadjes

2 tl komijn

1 tl koriander

1/4 tl zwarte peper

1/2 tl nootmuskaat

1/4 tl gedroogde chilivlokken

1 tl zout

4 el bloem

1 tl bakpoeder


Bereiding

  1. Spoel de kikkererwten en doe ze in food processor. Voeg er de kruiden en de sesamzaadjes bij en hak alles fijn. Schep dit mengsel in een kom.

  2. Doe vervolgens de ui en knoflook in de food processor en hak fijn. Dit keer mag je het wel tot puree draaien. Schep deze puree bij het kikkererwtenmengsel en roer goed door elkaar. Dek het mengsel af en zet een uur in de koelkast.

  3. Roer er nu het bakpoeder door en voeg net genoeg bloem toe om het mengsel plakkerig te maken. Ik gebruikte 4 lepels, maar dat kan net wat meer of minder zijn.

  4. Rol er nu balletjes van en druk ze plat tot een burgertje.

  5. Verhit wat olie op een pan en bak ze goudbruin.


Maakte je dit gerechtje klaar?

Tag @kourgette.be op instagram en gebruik de hashtag #kourgette

Altijd leuk om jullie te volgen in jullie vegan journey 😄❤️

(tenzij je profiel op privé staat 🙈)

© 2020 by Kourgette - plantaardig foodblogger