Crunchy auberginehapjes

Ooooh my, had ik eventjes zin in een knapperig hapje 😍 persoonlijk ben ik gek van aubergine🍆maar achteraf bekeken, smaakte dit meer naar een soort van fishsticks dan naar aubergine 😆🌿 echt een lekker tussendoortje, of ideaal als je vrienden over de vloer krijgt 😋


Ingrediënten

(ongeveer 12 stuks)


1 aubergine

kikkererwtenmeel (= glutenvrij)

óf gewoon bloem

paneermeel

peper, zout

olijfolie

Bereiding

  1. Snij de aubergine in dunne schijfjes (ongeveer 1 cm dik). Smeer ze in met zout en leg ze opzij gedurende 10 minuten. De schijfjes zullen beginnen "zweten". Wrijf het zout er af met een keukenvelletje.

  2. Doe wat bloem, paneermeel, peper en zout in een kommetje en meng goed door elkaar. Dep er de aubergineschijfjes langs beide kanten in.

  3. Verhit een pan met een goeie cm olie. "Frituur" de schijfjes in de pan langs beide kanten, tot ze krokant zijn. Laat ze nadien even uitlekken op een velletje keukenpapier.

  4. Je kan ze ook in de oven klaarmaken: leg de schijfjes in een bakplaat (met bakpapier). Besprenkel met wat olie en bak gedurende 25 minuten op 200°C.

  5. Smakelijk!


Maakte je dit gerechtje klaar?

Tag @kourgette.be op instagram en gebruik de hashtag #kourgette

Altijd leuk om jullie te volgen in jullie vegan journey 😄❤️

(tenzij je profiel op privé staat 🙈)


© 2020 by Kourgette - plantaardig foodblogger