Cannelloni met asperges en cashewsaus

ASPERGESEIZOEN!😍🥳 Helemaal zot van asperges, en superblij dat het seizoen begonnen is ❤️🙏 Seizoensgroentjes hebben alleen maar voordelen!🔥

Ze zijn niet alleen veel beter voor je portemonnee en voller van smaak, maar ze zijn ook veel beter voor onze planeet.🌍💚 Bovendien heb je op een makkelijke manier veel variatie als je met de seizoenen mee eet. Eten volgens de seizoenen voorziet jouw lichaam van de voedingsstoffen die het op dat moment nodig heeft 💪🏼🔥Daarnaast bevatten groenten in hun eigen seizoen een grotere voedingswaarde🙏😎Ingrediënten

(2-3 personen)


10 buisjes cannelloni

20 asperges (zowel groen als wit)

300g cashewnoten

1/2 liter amandelmelk

alpro soja room

5 eetlepels edelgistvlokken (optioneel)

peper, zout, nootmuskaat

pijnboompitjes


Bereiding

  1. Week de cashewnoten 2 tot 4 uur in koud water tot ze wat zachter zijn geworden. Giet ze af en spoel ze goed af onder koud water.

  2. Verwarm de oven op 180°C.

  3. Verwijder 2 cm van de onderkant van de asperges. Vul elk buisje met 2 asperges en zet opzij.

  4. Doe de cashewnoten en de amandelmelk in een blender.

  5. Voeg daar de edelgistvlokken aan toe (dit is optioneel en geeft de saus een kazige smaak). Voeg er ook peper, zout en muskaatnoot aan toe. Blend tot een geheel. Voeg er nu een scheutje room aan toe (hoeveelheid naar keuze) en blend opnieuw. Dit is je saus.

  6. Giet een klein beetje saus in een ovenschaal en leg er dan de rolletjes in. Zo blijven ze niet aan de bodem plakken. Giet de rest van de saus over de rolletjes en werk af met pijnboompitjes (of eventueel plantaardige gemalen kaas voor de liefhebbers)

  7. Plaats de ovenschaal in de oven gedurende 30-35 minuten.

  8. Smakelijk!


Maakte je dit gerechtje klaar?

Tag @kourgette.be op instagram en gebruik de hashtag #kourgette

Altijd leuk om jullie te volgen in jullie vegan journey 😄❤️