Broccoli-bloemkoolsoep

BROCCOLI-BLOEMKOOLSOEP 🥦❤️ Wat is er nu beter dan "een goed soepke met een boke"?!😍😁 Broccoli; een bron van vitamientjes en mineralen, en zit boordevol antioxidanten🙏

Naast (heel veel) calcium bevat deze ook 50% van je dagelijkse behoefte vitamine C💪 Dit winterse soepje is dus niet alleen mégalekker , maar ook nog eens supergezond!❤️🤤 wat wil een mens nu nog meer? Het recept kan je hieronder terug vinden. Smakelijk!😎


Ingrediënten

(2 personen)

1 ui

een halve bloemkool

een halve broccoli

groentebouillon(blokje)

peper, zout, muskaatnoot

600ml water


Bereiding

  1. Snij de uit, broccoli en bloemkool in kleinere stukken

  2. Fruit de ui in een beetje olie op het vuur. Voeg een scheutje water toe, samen met de broccoli en bloemkool. (ik voegde er stiekem nog een restje champignons bij die ik in de koelkast vond)

  3. Na 3-4 minuutjes stoven, voeg je het water, de kruiden en het bouillonblokje toe en laat je dit eventjes inkoken.

  4. Laat 15 minuten koken en mix dan tot een geheel. Voeg eventueel nog wat water of extra kruiden toe, naar eigen smaak.

  5. Schenk de soep uit en werk eventueel af met peterselie en fijngehakte noten.

  6. Slurp ze! 😁

Maakte je dit gerechtje klaar? Tag @kourgette.be op instagram en gebruik de hashtag #kourgette Altijd leuk om jullie te volgen in jullie vegan journey 😄❤️


© 2020 by Kourgette - plantaardig foodblogger