Bonenburger met pastinaak- en pompoencrème
Ergens tussen winter en lente... 🧡💚 én in de ban van bonen!😄🌱 Ze zijn heerlijk, enorm voedzaam en kunnen dienen als een perfecte vleesvervanger 😍🔥
Samen met de champignons, pompoencrème, pastinaakcrème en worteltjes vormt dit geheel een perfect plantaardig gerechtje met alle nodige nutriënten 😄 Smakelijk!🌿🙌

Ingrediënten
(2 personen)
2 bonenburgers
(of meer voor grote eters)
6 bospeentjes
300g champignons
1/2 butternut
3-4 pastinaken (fijne, kleine)
1dl sojamelk
Een zakje jachtsaus van Knorr
(Sorry not sorry 🙈)
Peper, zout, muskaatnoot
Peterselie
Gember
Kurkuma
Paprikapoeder
Sojasaus
Balsamicoazijn
Olijfolie
Een blokje groentebouillon
Bereiding
Snij de pompoen in stukken en schil ze. Doe de stukken in een ovenschaal en kruid met wat grof zout, peper en enkele lepels olijfolie. Rooster 45 minuten in de warme oven (180°c) tot ze gaar zijn. Doe in de blender samen met een snuifje paprikapoeder, nootmuskaat, kurkuma en een geraspt stukje gember (1-2cm dik) en mix tot een gladde puree.
Schil de pastinaak en snij in blokjes. Breng de melk met de bouillon aan de kook, doe er de pastinaak in en kook gaar. Giet af en bewaar enkele lepels van het kookvocht. Mix de pastinaak met het kookvocht en een scheutje olijfolie tot een gladde puree. Kruid met peper en zout.
Snij de champignons in schijfjes en bak ze gaar in een hete pan, met een scheutje olijfolie. Voeg er een klein scheutje balsamicoazijn en sojasaus aan toe terwijl je ze bakt. Zet opzij.
Schil de worteltjes en verwijder het groen. Kook gaar in water. Je kan ze na het gaarkoken optioneel nog even grillen op een grillpan.
Bak de bonenburgers volgens de instructies op de verpakking. En maak intussen als laatste de jachtsaus klaar volgens de instructies op de verpakking. Werk alles af met wat fijngehakte peterselie, en klaar 😄🌱
Maakte je dit gerechtje klaar?
Tag @kourgette.be op instagram en gebruik de hashtag #kourgette
Altijd leuk om jullie te volgen in jullie vegan journey 😄❤️