Bloemkoolpuree

Bloemkoolpuree 🤤🌿 Ik ben letterlijk verzot op bloemkool! Deze kool zit niet alleen BOMVOL voedingsstoffen maar werkt ook perfect als detox voor je lichaam 😍💚 Dit gerechtje is heel snel klaar, is overheerlijk en bevat dus overduidelijk alles wat onze tempel nodig heeft 😍 bovendien is dit gerecht laag aan koolhydraten aangezien ik geen aardappelen gebruikte (voor de liefhebbers) 😄❤️

Efkes some science #saai🤓; Bloemkool is een uitstekende bron van vitamine C, vitamine K, folaat, pantotheenzuur, vitamine B6, choline, voedingsvezels, omega-3 vetzuren, mangaan, fosfor, biotine, vitamine B1, B2 en B3, de mineralen kalium, magnesium en eiwitten. 🤪🙈


Een hele waslijst heerlijkheid 😄❤️ Ga dus maar snel achter de kookpotten staan 🌿🔥


Ingrediënten

(2 personen)


1 bloemkool

1 bundeltje groene asperges

300g champignons

een scheutje sojamelk

een scheutje sojasaus (optioneel)

een scheutje balsamicoazijn (optioneel)

een zakje oplosjachtsaus 🙈 (sorry not sorry)

Kruiden:

peper, zout, muskaatnoot, oregano, peterselie


Bereiding

  1. Haal het groen van de bloemkool. (Het groen van een bloemkool kan je bewaren om eventueel in de soep te verwerken.) Snij de bloemkool in roosjes en kook ze gedurende 5 minuten in kokend water. Langer dan 5 minuten kan ik niet aanbevelen omdat anders de smaak en de voedingsstoffen verloren gaan.

  2. Doe de gekookte bloemkoolroosjes in een blender (of gebruik een staafmixer) samen met een scheutje sojamelk, peper, zout en muskaatnoot. Voeg eventueel wat sojamelk toe als je de puree nog te dik vind. Meng er met een lepel wat fijngesneden peterselie onder.

  3. Verwijder intussen het achterste stukje van de asperges. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de asperges in 5 minuten gaar. Strooi er een snuifje peper en zout overheen.

  4. Snij de champignons (na ze eventjes af te borstelen) in schijfjes en bak ze op een hete pan. Kruiden met peper, zout en oregano en voeg er ook een klein scheutje balsamicoazijn en sojasaus toe.

  5. Maak ook het jachtsausje (die van Knorr is vegan!😍) klaar volgens de instructies op de verpakking.

  6. Laat het jullie smaken! 💚


Maakte je dit gerechtje klaar?

Tag @kourgette.be op instagram en gebruik de hashtag #kourgette

Altijd leuk om jullie te volgen in jullie vegan journey 😄❤️