Aardpeer met chinese kool en witte wijnsaus

Aardpeer vind ik ééécht superlekker!😋 Jammer genoeg loopt het seizoen maar van oktober tot maart, maar ik kon er toch nog vinden hier bij ons in de seizoensschuur 😎 Met deze vreemde coronatijden heb ik dan zelf restaurantje gespeeld en maakte ik dit gerecht klaar! Het viel enorm in de smaak 😄❤️


Ingrediënten

(4 personen)


1/2 kg aardpeer

1 chinese kool

1 bakje champignons

2 doosjes vegetarische kipstukjes

2 dl witte wijn

2 doosjes alpro soja room

1 sjalot

1 scheutje witte wijnazijn

1 dl zonnebloemolie

1 lepel groentebouillon Herkules


Bereiding

Aardpeer

Was de aardperen schoon en snij ze in partjes (ongeschild). Leg ze in een ovenschaal en sprenkel er olijfolie over. Kruiden met peper, zout en eventueel rozemarijn. Roer alles goed om zodat ze olie goed verspreid. Plaats in een voorverwarmde oven (200°c) gedurende 30 minuten. Roer dan alles nog eens om en bak nog eens 10 minuten verder in de oven.

Witte wijnsaus

Snij de sjalot fijn en fruit in een kom. Blus met de witte wijn en laat de alcohol verdampen (2 minuutjes). Voeg de room toe en breng op smaak met groentebouillon van Herkules.

Chinese kool

Snij het uiteinde van de kool zodat alle bladeren loskomen. Leg 2 van de buitenste bladeren apart, dit gaan we gebruiken voor de koololie om het gerecht mee af te werken.

Snij de rest van de kool in reepjes en blancheer gedurende 4 minuten in kokend water met een lepel groentebouillon. Giet af en zet opzij.

Olie - afwerking

Blancheer de bladeren die je opzij hield in kokend water. Doe ze in een pot, samen met de olie en mix tot een mooi geheel. Passeer dit even door een fijne zeef en zet opzij.

Champignons

Snij deze in schijfjes en bak ze op een hete pan. Breng op smaak met peper en zout.

Kipstukjes

Bak ze volgens de instructies op de verpakking goudbruin.


Dresseer alles op een bordje (begin met de saus) en werk af met enkele druppels koololie. Smakelijk!❤️


Maakte je dit gerechtje klaar?

Tag @kourgette.be op instagram en gebruik de hashtag #kourgette

Altijd leuk om jullie te volgen in jullie vegan journey 😄❤️

(tenzij je profiel op privé staat 🙈)