Vegan aardappelcurry met groenten

Dit is een gemakkelijk, lekker en verwarmend receptje dat snel klaar is 😍🙏Ideaal voor op van die chilly avondjes. Want ja, ik ben nu eenmaal zot van curry! 🤪🌱 Je kan de groenten aanpassen naar een seizoensgroente naar keuze (seizoensgroentjes zijn altijd lekkerder en veel beter voor onze planeet) Smakelijk!! ❤️


Wil je graag overschakelen naar een plantaardig voedingspatroon? Of heb je interesse in plantaardige verzorgingsproducten? Klik dan hier! 🙏


Ingrediënten

(3-4 personen)


3 aardappelen, in blokjes gesneden

2 eetlepels kokosolie

2 teentjes look, fijngesneden

1 kleine ui, fijngesneden

1 kleine courgette, in blokjes gesneden

1 kleine aubergine, in blokjes gesneden

200g gekookte kikkererwten

300g verse spinazie

2 eetlepels tomatenpuree

1 theelepel peper en zout

1 eetlepel currypoeder

1 theelepel paprikapoeder

1 theelepel madras currypoeder

250ml kokosmelk


Bereiding

  1. Kook de aardappelen in 15-20 gaar

  2. Verhit de kokosolie in een pot en voeg er de look en ui aan toe. Fruit ze gedurende 2 minuten.

  3. Voeg nu de courgette en aubergine toe en fruit ook deze gedurende 10 minuutjes, tot alles gaar is.

  4. Voeg de aardappelen en kikkererwten toe en meng alles door elkaar.

  5. Doe er het blik kokosmelk bij en breng op smaak met peper, zout, tomatenpuree, madras, paprikapoeder en currypoeder, en roer nogmaals door elkaar.

  6. Laat alles nog een kleine 10 minuten op een laag vuurtje pruttelen en roer er de laatste 5 minuten de spinazie onder.


Gerechtjes die je vermoedelijk ook zullen bevallen

Vegan linzencurry

Vegan curry met ananas

Vegan curry met dumplings

Maakte je dit gerechtje klaar?

Tag @kourgette.be op instagram en gebruik de hashtag #kourgette

Altijd leuk om jullie te volgen in jullie vegan journey 😄❤️



© 2020 by Kourgette - plantaardig foodblogger